Ana içeriğe atla

MEBBİS sınav görev başvuru ekranı girişi! MEBBİS öğretmen girişi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sunulan bir hizmet olan Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) sayesinde pek çok işlem gerçekleştirilebilmektedir. Peki, MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır? MEBBİS sınav görevi nasıl alınır? MEBBİS öğrenci girişi nasıl yapılır?
mebbis ogretmen ogrenci giris

MEBBİS sistemine giriş yapmak isteyen öğretmenlerin https://mebbis.meb.gov.tr/ web sitesine gitmeleri gerekmektedir. Daha sonra en üstte bulunan ‘Kullanıcı Adı’, ‘Şifre’ ve ‘Güvenlik Kodu’ kısımlarını doğru bir biçimde dolduran öğretmenler sisteme giriş yapabilir ve istedikleri işlemi gerçekleştirebilirler.

Öte yandan MEBBİS sistemine e-Devlet üzerinden de giriş sağlanabilmektedir. Bunun için sistem girişi için gerekli bilgilerin bulunduğu kısımdan e-Devlet girişi seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir. Daha sonra sistem sizi e-Devlet kapısı girişine yönlendirecektir ve T.C. kimlik numarası ile şifrenizi girdikten sonra MEBBİS sistemine otomatik olarak bağlanacaktır.

Öğretmenler sınav işlemlerini MEBBİS üzerinden kontrol edebildikleri gibi atama başvuruları ve atama sonuçlarını öğrenme gibi işlemleri de bu sistem üzerinden gerçekleştirebilirler.

MEBBİS SINAV GÖREVİ NASIL ALINIR?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için MEBBİS modülü üzerinden sınav görevlerini erişime açtı. Sınav görevi almak isteyen öğretmenler sisteme giriş yaparak istediği sınav için görev isteyebilirler. MEB tarafından erişime açılan sınavlar şunlardır;

- Aday Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı

- Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları

- Açık Öğretim Ortaokulu 2015-2016 2. Dönem Sınavı

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Doğrulayıcı Sınavı Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınavı

MEBBİS ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Öğrenci ve velilerin MEBBİS sistemine giriş yapması için https://mebbis.meb.gov.tr/pys/pys00003.aspx web sitesini kullanması gerekmektedir. Öğrenci ve öğretmen girişi farklı bağlantılardan yapılmaktadır. Öğrenci girişi için MEBBİS tarafından ‘Giriş Kodu’, ‘T.C. Kimlik No’ ve ‘Öğrenci No’ bilgileri istenmektedir. Bu bilgilerin eksiksiz bir şekilde doldurulmasının ardından MEBBİS sistemine giriş yapılabilir.

Öğrenciler MEBBİS sistemi üzerinden kişisel sayfalarına giriş yapabildikleri gibi, başvuru ve sınav işlemlerini de kontrol edebilirler.

MEBBİS ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?

MEBBİS şifresini unutan kkullanıcıların ‘https://mebbis.meb.gov.tr/sifrehatirlat.aspx’ web sitesine giderek istenen bilgileri girmesi gerekmektedir. MEBBİS şifre sıfırlama için istenen bilgiler ise şunlardır; Güvenlik Kodu, Kullanıcı Adı, Cep Telefonu, T.C. Kimlik No, Doğum Tarihi, Cilt No, Anne Kızlık Soyadı, Yakın T.C. No.

İstenen bilgilerin girilmesinin ardından kullanıcılar yeni bir şifre belirleyebilir ve sisteme giriş yapabilirler.

MEBBİS E-OKUL MODÜLÜNE GİRİŞ

MEBBİS sistemi üzerinden öğrenci ve veliler e-Okul modülüne giriş yapabilirler. e-Okul modülü girişi için ‘https://e-okul.meb.gov.tr/logineokul.aspx’ web sitesine gidilmesi ve ‘Öğrenci T.C. Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ile ‘Güvenlik Rakamları’nın girilmesi gerekmektedir.

e-Okul modülü sayesinden veliler ve öğrenciler bir çok bilgiye anında erişebilirler. e-Okul modülü ile sunulan hizmetlerden bazıları ise şu şekildedir;

-Devamsızlık durumları

-Yazılı notları

-Karne notları

-Sınav tarihleri

-Aldığı belgeler

-Yıl sonu notları

-Haftalık ders programı

-Nakil durumu

-Sınıf bilgileri

MEBBİS SİSTEMİ MODÜLLERİ

MEBBİS sistemi içinde bulunan ve öğrenci ve öğretmenlere hizmet veren modüller aşağıdaki gibidir;

-Devlet Kurumları Modülü

-e-Yatırım İşlemleri

-Meis Modülü

-Meis Sorgu Modülü

-e-Alacak Modülü

-e-Burs Modülü

-Evrak Modülü

-Tefbis

-Kitap Seçim Modülü

-Döner Sermaye Modülü

-EgiTek Sınav Modülü

-Sosyal Tesis Modülü

-e-Mezun

-İlköğretim Kurum Standartları Modülü

-Özel MTSK Modülü

-Özel Öğretim Kurumları Modülü

-Özürlü Birey Modülü

-RAM Modulu

-TKB Modülü

-Performans Yönetim Sistemi

-MEB İnternete Erişim Modülü

-Öğretmen Evi Faaliyet Modülü

-Faaliyet Modülü

-Yönetici Modülü

-Okul Gelişim Programı Modülü

-Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları

-e-Okul

-e-Akademi

-Halk Eğitim

-Açık Öğretim Kurumları

-e-Yurt

-e-Taşınır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sat ve Sas Komandoları arasındaki fark

Su altı savunma(SAS), su altı taarruz (SAT) birlikleri donanmada yer alan en iyi eğitimi görmüş, yetenekli ve dirençli astsubay öğrencilerinden seçilir. Astsubay meslek yüksek okullarında 2. sınıfa geçen öğrencilerden uygun olanları bir mülakat yaparak birime almak için gelen deneyimli askerler tarafından titizlikle seçilmektedir. İlk olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca 1963’de kurulmuştur. SAS’lar su altındaki tehlikelere karşı genelde donanmaya ait araçların güzergahındaki mayın ve benzeri patlayıcı maddelerin imha edilmesinde, deniz çıkarma araçlarının kıyıya güvenle ulaşmasında, plajların ve sığ suların temizliğinde(balistik) görev yapan son derece önemli birimlerdir. Su altındaki değişebilen koşullara hemen ayak uydurabilen, fiziksel olarak yeterli bir vücuda sahip ve hızlı düşünüp hızlı karar veren soğuk kanlı insanlardan seçilmektedir. Bu şekilde mayın temizleme, su altı savunma gibi görevleri üstlenen başka bir birliğin olmaması da SAS komandolarının özel olmasını ve gör

Atatürk'ün Son Meclis Konuşması Gökten İndiği Sanılan Kitaplar

 Atatürk'ün 1 Kasım 1937' yaptığı son meclis konuşmasında '' Gökten indiği sanılan kitaplar '' demesiyle neyi kastettiğini merak edenler öncelikle, gökten ne indi? hangi kitap kime indi? diye öğrenmeleri gerekmektedir. Bir takım çevreler Atatürk'ün sözleri çarpıtıldı onu söylemek istemedi sözleri cımbızla alındı gibi kılıf uydurmalardan ziyade orjinal video kayıtına ve Atatürk'ün son meclis konuşma tutanaklarına bakmak lazım. Atatürk'ün 1 Kasım 1937 yılında orjinal video kayıtı. Konuşmanın tamamını merak edenler TBMM kayıtlarında yer alan linkten okuyabilirler.. http://www.tbmm.gov.tr/tarihce/ataturk_konusma/5d3yy.htm Atatürk'ün 1 Kasım 1937'de son meclis konuşmasının en önemli yerlerinde şu ifadeler yer almaktadır. Aziz milletvekilleri, Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. F