Ana içeriğe atla

Cilt Lekeleri İçin Bitkisel Çözümler

CİLT LEKELERİ İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER


Porselen Gibi Bir Cilt İçin

Bir tatlı kaşığı kil, bir tatlı kaşığı mısır unu, bir çay kaşığı kadar el kremi biraz ılık su boza kıvamına getirilir.. Temiz cilde sürülür, kuruyana kadar beklenir.. Kuruduktan sonra artan maskeden elinize alıp yüzünüzdeki maskeyi onunla ovarak çıkarıyorsunuz.. Yalnız cildinizi çok hırpalamadan..

Yumurta Akı Maskesi

1 yumurtanın akına bir limonun kabuğunu ince rendeleyin ve krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Gerekli olursa biraz daha limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı banyodan bir saat önce cildinize masaj yaparak iyice yedirerek sürün.

Cilt Lekeleri İçin Bitkisel Çözümler


Domates Maskesi

1 adet doğranmış domates, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığ yulaf ezmesi .Tüm malzemeleri karıştırıp, blendır'dan geçirin. Sonra yüzünüzdeki lekelerin üzerine, ince bir tabaka halinde sürün. 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayarak temizleyin.

Lekeler için;

Malzemeler
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı su
Malzemeler karıştırılır sabah akşam cilde kompres yapılır.

Malzemeler
2 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı su
Malzemeler karıştırılır cilt her gece pamukla silinir. Sabah yıkanır.

Lekeler İçin
Buzdolabında kalmaktan dolayı sararmış olan bir salatalığı ikiye bölüp lekeler ovulur lekelerin ne kadar açıldığını göreceksiniz. Bunu her gün ya da haftada 3 gün yapabilirsiniz.

Yaz aylarında oluşan çil ve lekeler için
Bir çorba kaşığı pirinci bir su bardağı light sütte pişirip tülbentten geçirin. Her akşam yüzünüze kompres yaparak uygulayınız. Buna kür halinde devam edin.



Güneş Lekesi İçin Formül

Malzemeler
* Küçük bir kavunun yarısı ( mevsimine göre şeftali )
* 1 adet elma
* 1 kahve fincanı kırmızı şarap
* 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Yarım kavunun içini ve elmayı bir kabın içerisinde rendeleyin. Daha sonra üzerine iki yemek kaşığı şeker ve bir fincan şarap ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı bir kavanoza koyup, güneş gören bir yerde 10 gün bekletin. 10 gün beklemiş karışımı temiz bi bezle süzün. Her gün temiz bir pamukla cildinize uygulayabilirsiniz. Bir süre sonra lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Cilt Lekelerine Bitki Yağı Karışımı

50 gram Deniz yosununu 250 ml suda 5 dakika süre ile kaynatınız ve üzerine yasemin çiçeğini ilave ediniz. içerisine az miktarda limon suyu damlatarak bunu karıştırınız. Elde edeceğiniz karışımı gece 30 dakika bekletip yıkayın.

Bir tutam maydanoz, bir fincan yoğurt ve çeyrek limon suyunu karıştırıp püre kıvamına getirin. Cildinize sürüp 30 dakika bekletin.

Güneş lekeleri için keten tohumu:
1litre suyun içerisine 5 tatlı kaşığı keten tohumu koyup 5dakika kaynatın,ılıyınca bu suyu lekeli bölgelere sürün bu uygulamayı lekeler geçene kadar devam edin.

Ayrıca sabah ve akşam yemeklerinde 1tatlı kaşığı ruşeym yiyin.

Ruşeym:Her ton buğdayın işlenmesinden 1kilogram elde edilen E vitamini ve mineraller bakımından oldukça zengin buğdayın kalbine ruşeyn denir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk'ün Son Meclis Konuşması Gökten İndiği Sanılan Kitaplar

 Atatürk'ün 1 Kasım 1937' yaptığı son meclis konuşmasında '' Gökten indiği sanılan kitaplar '' demesiyle neyi kastettiğini merak edenler öncelikle, gökten ne indi? hangi kitap kime indi? diye öğrenmeleri gerekmektedir. Bir takım çevreler Atatürk'ün sözleri çarpıtıldı onu söylemek istemedi sözleri cımbızla alındı gibi kılıf uydurmalardan ziyade orjinal video kayıtına ve Atatürk'ün son meclis konuşma tutanaklarına bakmak lazım. Atatürk'ün 1 Kasım 1937 yılında orjinal video kayıtı. Konuşmanın tamamını merak edenler TBMM kayıtlarında yer alan linkten okuyabilirler.. http://www.tbmm.gov.tr/tarihce/ataturk_konusma/5d3yy.htm Atatürk'ün 1 Kasım 1937'de son meclis konuşmasının en önemli yerlerinde şu ifadeler yer almaktadır. Aziz milletvekilleri, Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. F

Dinimizde Oral ilişki oral seks caiz midir, haram mıdır

Bir şeyin haram olması için edille-i erbaada bir delilinin bulunması lazımdır. Ancak, meşhur olan şeyler için hüküm böyle değildir. Mesela Kur'an-ı kerimde tuvaletteki necaset yenmez, idrar içilmez diye yazmıyor, (Tayyib olanı, temiz olanı, helal olanı yiyip için) buyuruluyor. (Bekara 168) Ana babanızı dövmeyin denmiyor, (Öf demeyin) deniyor. (İsra 23) Öf demek yasaklanınca, dövmek elbette günah olur. (Kur’anda ana babayı dövmeyin diye bir âyet yok, öf demeden dövmenin mahzuru olmaz) demek elbette yanlıştır. Peygamber efendimiz buyuruyor ki: (Cima esnasında ferce [avret yerine] bakmayın, körlüğe sebep olur.) [Deylemi, İ. Adiy] Bakmak men edilince, ağza almak, yalamak elbette caiz olmaz. Kadınla her türlü ilişki caiz değildir. Bildirilen âyetin meali şöyledir: (Kadınlarınız [çocuk yetiştiren] tarlanızdır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın.) [Bekara 223] Buradan livatanın da caiz olduğunu çıkaran sapıklar vardır. Halbuki önceki âyetin meali şöyledir: (Kadınlar hayzdan

Sat ve Sas Komandoları arasındaki fark

Su altı savunma(SAS), su altı taarruz (SAT) birlikleri donanmada yer alan en iyi eğitimi görmüş, yetenekli ve dirençli astsubay öğrencilerinden seçilir. Astsubay meslek yüksek okullarında 2. sınıfa geçen öğrencilerden uygun olanları bir mülakat yaparak birime almak için gelen deneyimli askerler tarafından titizlikle seçilmektedir. İlk olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca 1963’de kurulmuştur. SAS’lar su altındaki tehlikelere karşı genelde donanmaya ait araçların güzergahındaki mayın ve benzeri patlayıcı maddelerin imha edilmesinde, deniz çıkarma araçlarının kıyıya güvenle ulaşmasında, plajların ve sığ suların temizliğinde(balistik) görev yapan son derece önemli birimlerdir. Su altındaki değişebilen koşullara hemen ayak uydurabilen, fiziksel olarak yeterli bir vücuda sahip ve hızlı düşünüp hızlı karar veren soğuk kanlı insanlardan seçilmektedir. Bu şekilde mayın temizleme, su altı savunma gibi görevleri üstlenen başka bir birliğin olmaması da SAS komandolarının özel olmasını ve gör